Соларно LED осветлување

Иновативно решение за напредно соларно LED осветлување

ENERGIZE Advanced Solar LED успешно ги решава следниве предизвици:

 • Кражба – вандализам
 • Недоволно производство на панели во зимските месеци
 • Длабоко празнење на батеријата
 • Неповолни услови за работа
 • Пенетрација на вода
 • Рекомбинација на гасни батерии

Контролорот ENERGIZE Smart Solar LED успешно ги надминува следниве предизвици:

 • Голем дисбаланс на производството на панели во лето и зима
 • Длабоко празнење на батеријата
 • Различни потреби за осветлување во текот на ноќта во зависност од годишното време
 • Интегриран сензор за движење за дополнителна заштеда на енергија во неповолни услови
 • Компатибилност со сите DC драјвери со PWM контрола

Системски компоненти:

 • Соларни панели PREMIUM класа, моќност од 270Wp-360Wp, водечка гаранција во светот за моќност и механичка издржливост
 • Високо ефикасна LED светилка со моќност од 18W до 50W, дизајнирана според потребните услови на осветлување
 • Складирање на енергија во екстремни температурни услови со користење на напредна технологија TPPL, капацитет од 50Ah до 200Ah
 • Супер-брза MPPT функција за максимизирање на производството на сончева енергија во текот на денот
 • ЕНЕРГИЗИРАЈ иновативен ECO Smart LED контролер со интегриран сензор за движење. Софтверски алгоритам за паметна контрола на ламбата во зависност од сонцето, годишното време и статусот на полнење на батеријата
 • Интерфејс на софтвер со лиценца за Bluetooth-комуникација со системот, следење и складирање на сите важни системски параметри
 • Столб и конструкција на системот PREMIUM со заштита од атмосферско влијание, прецизно пресметување на статиката, висина 3м-8м
 • Високо ефективна иновативна антивандална заштита на целосниот систем
 • Комплетно жичен и тестиран систем подготвен за инсталација

Иновативен ENERGIZE Solar LED контролер:

Energize патентиран ECO Smartl LED контролер развиен за специјална примена во Solar LED апликации. Паметниот контролер има алгоритам за мерење на произведената и потрошената енергија во текот на секој ден и врз основа на алгоритмот автоматски создава сценарио за работа во текот на ноќта така што ќе ја троши само енергијата што ја има со резерва на енергија за три дена работа во лоши временски услови. Има интегриран сензор за движење кој дополнително ги оптимизира перформансите на системот и користи податоци за машинско учење за да го подобри алгоритмот за секоја локација. Тоа спречува длабоко празнење на батеријата, ја оптимизира работата на целиот систем и овозможува проширување на гаранцијата на целиот систем.