Projekti

ENERGIZE doo integriše princip sagledavanja investicije kao sopstveno ulaganje, posmatrajuću svaku investiciju kroz UKUPNE TROŠKOVE VLASNIŠTVA (TCO princip) kao obaveznu komponentu evaluacije investicije sa eksploatacionim periodom od 25 godina, pružajući klijentima najviši nivo kvaliteta opreme i usluga, inženjersko iskustvo u specifičnim oblastima i najviši nivo garancija na tržištu. ENERGIZE doo je najiskusnija kompanija u oblasti inženjeringa, dizajna i implementacije Solarnih elektrana za sopstvenu potrošnju na tržištu Srbije, kroz investiciju u inženjering najboljih rešenja za ZERO FEED-IN princip u skladu sa regulativama, sa dokazom koncepta na najvećim solarnih elektranama u Srbiji. Ključne vrednosti kompanije su definisane našim ENERGIZE PREMIUM ADVANTAGES paketom za krajnje korisnike.

AlPack Subotica

Solarna elektrana za sopstvenu potrošnju

ENERGIZE TIM u toku 2021. godine, izgradio je zvanično najveću pojedinačnu solarnu elektranu u Srbiji, ukupne snage 1100kWp, na krovu industrijskog postrojenja ALPACK Subotica.

Solarna elektrana ima mogućnost proizvodnje 1.15 GWh/godišnje električne energije u budućem statusu kupca – proizvođača (Prosumer status) i smanjenje emisije CO2 industrijskog korisnika za 1250 tona/godišnje. Ovo predstavlja najveće smanjenje emisije CO2 u industrijskom postrojenju kroz implementaciju solarne elektrane u istoriji naše zemlje.

video icon

Moto-plast Nova Pazova

Najveća industrijska solarna elektrana na krovu u Srbiji
Na industrijskim objektima u Novoj Pazovi, kompanija Energize doo je tokom 2019. godine izgradila najveću industrijsku solarnu elektranu u Srbiji, za potrebe klijenta MOTO-PLAST, vodećeg proizvođača stretch folije u Srbiji. Izgrađene su dve solarne elektrane snage 496.92 kWp i 330.55 kWp i predviđene su za sopstvenu potrošnju, a korišćena je oprema vodećih proizvođača, solarni paneli LUXOR Solar Nemačka, aluminijumske konstrukcije K2 Systems Nemačka i solarni invertori i NN opreme kompanije ABB. Očekivane uštede koje će ove elektrane donositi korisniku na godišnjem nivou su oko 1 GWh električne energije i smanjenje emisije CO2 od 1.000.000kg godišnje.
video icon

Gasovod "Turski tok"

Napajanje u okviru kapitalnog projekta gasovoda kroz Srbiju
Energize d.o.o. je u toku 2019.godine u saradnji sa kompanijom Siemens realizovao prvu fazu kapitalnog energetskog projekta izgradnje gasovoda “Turski tok”. Energize d.o.o. učestvuje u projektu napajanja na kompletnoj trasi gasovoda sa premium opremom proizvođača. Baterije su proizvedene u naprednoj TPPL tehnologiji proizvođača Enersys, UPS sistemi u industrijskoj izvedbi renomiranog proizvođača Eaton. Isporuku i instalaciju prate sertifikovane usluge našeg tima inženjera i tehničara.
turskitok

COMEX

Najveća industrijska solarna elektrana za sopstvenu potrošnju u Šapcu
Kompanija COMEX doo iz Šapca, vodeća u oblasti proizvodnje ambalaže, na 30-tu godišnjicu od osnivanja kompanije, zajedno sa kompanijom ENERGIZE doo, izgradila je najveću solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju zajedno sa sistemom za upravljanje energijom prema Industry 4.0 standardu u gradu Šapcu. Generalni direktor kompanije COMEX doo prezentuje uspešnu realizaciju projekta. Čestitamo na 30 godina uspešnog poslovanja, Vaš ENERGIZE TIM.
video icon

ELIT INOX

Zaštita proizvodnog procesa indujstrijske proizvodnje
U toku 2020. godine, za kompaniju ELIT INOX doo iz Čačka, vodećeg proizvođača proizvoda od inoksa u Srbiji, ugradili smo kompletan sistem za zaštitu kritičnog proizvodnog procesa, proizvod naše kompanije pod oznakom ENERGIZE MPP 100kVA. Kompanija ELIT INOX doo dobila je kroz ovaj projekat potpunu zaštitu mašina, produžetak životnog veka mašina i besprekidnost kritičnog procesa proizvodnje.
elit-inox

IVA 28

Prva industrijska solarna elektrana za sistemom upravljanja energijom i zaštitom proizvodnog procesa
Kompanija IVA28 doo iz Obrenovca, vodeća u oblasti mašinogradnje i precizne obrade metala, zajedno sa kompanijom Energize doo, izgradila je jedinstveni i prvi projekat solarne elektrane za sopstvenu potrošnju sa kompletnim sistemom energetskog menadžmenta i zaštitom proizvodnog procesa prema Industry 4.0 standardima. Generalni direkor kompanije IVA28 doo prezentuje uspeh u realizaciji projekta.
video icon

Solar LED Novi Sad

Solarno LED ovetljenje na 100 lokacija u Novom Sadu
Početkom 2019.godine na 100 lokacija dečijih igrališta i autobuskih stajališta u Novom Sadu su postavljeni sistemi Solarnog LED napajanja sa inovativnim Energize ECO Smart LED Controller-om. Projekat ima za cilj podizanje energetske efikasnosti i bezbednosti u gradu Novom Sadu i finansiran je iz fonda EU za prekograničnu saradnju.
solar-ns

Srboauto – solarna elektrana

Uštede i podizanje energetske efikasnosti izgradnjom solarne elektrane i kompenzacijom reaktivne energije
Kompanija “Srboauto” je primer da u okviru svog industrijskog pogona moguće značajno podići energetsku efikasnost kroz različite vidove investiranja, a da pritom se investicija isplaćuje kroz uštede. Najpre je izvršena kompenzacija reaktivne energije u pogonu, a zatim je na industrijskom objektu ove kompanije u Ostružnici instalirana i puštena u rad solarna elektrana snage 126.5kWp za sopstvenu potrošnju koja bi trebalo godišnje da korisniku donese uštede od preko 150 MWh električne energije. Fotonaponski paneli i invertori su proizvodi renomiranih nemačkih kompanija Luxor Solar i KACO.
srboauto-solarna-elektrana

Srboauto – gasne instalacije

Ugradnja infracrvenih gasnih grejača Mark Climate i gasne merno-regulacione stanice za potrebe grejanja u proizvodnim halama
Kompanija Energize doo završila je projekat ugradnje INFRACRVENIH grejača Mark Climate Holandija u proizvodne hale kompanije Srboauto. Ukupno 12 velikih Infra 40kW grejača ugrađeno je u 8 hala i greje prostor od 5000m2, sa uštedom energenta do 40%. U sklopu isporuke izgrađena je i glavna gasna merno regulacioni stanica kapaciteta 100m3/h koja koristi komprinovani gas i pripremljena je za buduće povezivanje na magistralni gasovod.
srboauto-gasne-instalacije

IKEA

IKEA u Beogradu
U toku 2016. godine, sa završetkom puštanja u rad ABB trafo stanice u okviru robne kuće IKEA u Beogradu, sertifikovano osoblje kompanije ENERGIZE DOO zajedno sa svojim partnerima pustilo u solarnu elektranu snage 340kWp na krovu objekta IKEA Beograd. Ovim je završena finalna faza u izgradnji solarne elektrane po principu ”ključ u ruke” prema zahtevnim procedurama kompanije IKEA. Ovo je najveća solarna elektrana na komercijalnim krovovima objekata u 2016. godini, koja godišnje štedi oko 400MWh energije i 350.000kg emisije CO2.
ikea

ERS – SCADA 19

31 orman DC napajanja za potrebe napajanja SCADA sistema u trafostanicama u Republici Srpskoj
U toku 2019. godine i kroz proširenje ugovora u 2020. godini sa kompanijom SIEMENS DOO, naša kompanija je uspešno realizovala ukupno 31 kompletan orman DC napajanja za potrebe napajanja SCADA sistema u trafostanicama u Republici Srpskoj. Ovaj projekat je dokaz našeg uspešnog razvoja u proizvodnji ormana specijalizovanog napajanja prema najzahtevnijim standardima.
ers-scada

Jovšić Printing Centar

Solarna elektrana za sopstvenu potrošnju

Kao društveno odgovorna kompanija, Jovšić Printing Centar (JPC), odlučila se toku 2020. godine, za primenu unapređenja energetske efikasnosti u oblasti štampe i smanjenje emisije CO2 (carbon footprint), kroz implementaciju solarne fotonaponske elektrane na krovovima objekata, za sopstvene potrebe. Izvor: instore.rs

stamparija-jovsic

Sertifikati

Moderno poslovanje prema ISO procedurama upotpunjeno je sertifikatima o autorizaciji za prodaju, instalaciju i održavanje premium opreme naših inostranih partnera.

iso