Полначи за електрични автомобили

Полначи за електрични автомобили од водечките светски производители

Wallbox Pulsar:

Wallbox Pulsar е практичен и паметен систем за полнење на електрични и приклучни хибридни возила. Неговиот компактен дизајн и најсовремената технологија обезбедуваат максимални перформанси за полнење на вашиот автомобил. Се прилагодува на секоја инсталација, и на приватни гаражи и на паркинзи на компании.Клучни карактеристики
 • Статусни светла: ја рефлектира активноста за полнење користејќи интуитивен код во боја
 • Bluetooth-врска што ви овозможува да комуницирате со вашиот полнач кога сте близу до него.
 • Може да управувате со опциите за полнење и да го надградувате софтверот за целосно искористување на полначот преку вашиот мобилен телефон.

Wallbox Pulsar Plus:

Wallbox Pulsar Plus е практичен и паметен систем за полнење на електрични и приклучни хибридни возила што се поврзува со платформата за управување со полнење myWallbox користејќи Wi-Fi или Bluetooth. Pulsar Plus доаѓа со интегрирана заштита од протекување на еднонасочна струја. Компактен уред со најнапредна технологија за максимални перформанси на полнење. Се прилагодува на секоја инсталација, и на приватни гаражи и на паркинзи на компании.Клучни карактеристики
 • Пристапете до уредот преку Bluetooth или Wi-Fi
 • Интегрирани светла за статус на полнење
 • Интегрирана заштита од истекување на еднонасочна струја
 • Оптимизација на инфраструктурата на полначот и намалени трошоци благодарение на технологијата Power Boost
 • Компактен дизајн

Wallbox Cooper SB:

Wallbox Copper SB е прилагоден за комерцијална употреба. Има универзален приклучок, затоа е погоден за типови на конектори Type1 и Type2. Контролата на пристап се врши со употреба на RFID ознаки. Cooper SB е секогаш поврзан со платформата за управување со полнење myWallbox што овозможува дистрибуција на достапната моќност на различни полначи, како и следење на процесот на полнење на повеќе корисници.Клучни карактеристики
 • Универзален приклучок прифатен од сите производители на електрични и приклучни хибридни возила
 • Мулти-кориснички пристап преку RFID ознаки и апликации
 • Правилна дистрибуција на енергија меѓу сите полначи во системот благодарение на опцијата Smart Sharing Power

Wallbox Commander 2:

Специјално дизајниран за полу-јавни и корпоративни паркинзи. Wallbox Commander 2 има 7-инчен екран на допир што овозможува лесно прилагодување на напојувањето. Поврзано е на порталот myWallbox преку апликација, Wi-Fi, Bluetooth или Ethernet врска. Протекува нов и подобрен уред од втора генерација со интегрирана DC заштита. Уредот е поврзан со платформата myWallbox и овозможува лесен пристап до корисниците преку ПИН-код, РФИД-ознаки или мобилна апликација Wallbox. Се прилагодува на индивидуалните поставки и може да прикажува пораки и лого на компанијата.Клучни карактеристики
 • Екран на допир
 • Правилна дистрибуција на енергија меѓу сите полначи во системот благодарение на опцијата Smart Sharing Power
 • Интегрирана заштита од струја на истекување на еднонасочна струја
 • Следење во реално време
 • Можност за употреба од повеќе корисници преку ПИН код, RFID ознаки и мобилна апликација Wallbox

Wallbox Quasar:

Wallbox Quasar е револуционерен уред кој дозволува енергија да тече во двете насоки, користејќи технологија за двонасочно полнење. Таа користи уникатна електроника за напојување за да ги оптимизира енергетските односи помеѓу електричното возило, мрежата, домашното производство на електрична енергија и системот за складирање на електрична енергија.Клучни карактеристики
 • Quasar спроведува проток на енергија во двете насоки преку CHAdeMO конекторот за полнење на електрични возила
 • Со полначот се управува преку порталот myWallbox или мобилната апликација Wallbox

Wallbox Onyx:

Wallbox претставува нова палета на штандови на ONYX. Комбинацијата на челик со високи перформанси и стакло овозможува совршено да се вклопи во секое опкружување. Можно е да инсталирате еден или два уреди на Wallbox.Штандот на Onyx може да се користи за инсталирање:
 • Wallbox Copper C
 • Wallbox Copper SB
 • Wallbox Commander 2
 • Wallbox Quasar

Wallbox Supernova:

Ви го претставуваме брзиот полнач Wallbox – Supernova. Комбинирање на технологијата Quasar, иновативен дизајн и модуларен систем, Супернова ја претставува следната генерација јавни полначи. Тој ги нуди најдобрите опции за полнење и е идеално решение и за сопствениците на електрични возила и за сопствениците на станици за полнење.Внатре, Supernova е составена од девет независни системи кои работат заедно хармонично. Овој модуларен дизајн нуди невидена флексибилност – инсталација без напор, поедноставен пристап за одржување и полесен транспорт. Неговиот неверојатен, но функционален надворешен дизајн им овозможува на корисниците најдоброто искуство во класата за полнење.Supernova нуди моќност до 65 киловати, доволна за надополнување на 100 километри автономија за помалку од 15 минути

Wallbox Portal i апликации:

Cloud платформата myWallbox овозможува конфигурирање, следење и далечински пристап до полначот преку мобилна апликација или портал. Таа е погодна за приватни и корпоративни корисници.Информации и управување во реално време: Пристап од кој било уред за информации за потрошувачка, време на полнење, трошоци за напојување или моментално активни полначи, итн.Редовни извештаи: Лесно преземете ги сите информации за потрошувачката на електрична енергија, цените, историјата на податоци и повеќе, секогаш кога ви треба Далечинска конфигурација: Можност да се постави максимална струја на полнење или да се забрани / дозволи пристап до полначот за да се спречи злоупотреба.Управувајте со сите поставки на уредот користејќи го вашиот таблет или мобилен телефон преку апликацијата Wallbox.
 • Дејствува како врска помеѓу полначот и порталот myWallbox преку Bluetooth
 • Поставете го вашиот уред и добијте пристап до потрошувачката
 • Програмирајте сесии за полнење кога цената на енергијата е помала
 • Можност за забрана за пристап до полначот